Stabiláky v Brozanech 

Hodim sem info o další akci. Tou byla Výstava traktorů a stabiláků v Brozanech. Už nevím kolikátý ročník nabídl opět skvělou podívanou. Ono to slovo "stabilní" může v někom vyvolat pocit nudy, ale tady to rozhodně neplatí. Motorů v chodu a vdechování spalin jsme si užili dosyta. Bez zbytečnýho nafukování jsem viděl 90% strojů v akci. Účast solidní, pívo bylo studený a klobásu jsem neměl. S fotkama to tentokrát nebudu přehánět.

Posted by Hanz Monday, May 29, 2017 3:38:00 PM

Socialistik Dragster 

Dnes jsme navštívili akci Socialistik Dragster v Katusicích u MB. Už po příjezdu na místo bylo jasno, že si přijdu na svý. Hned na začátku výborný klobásy a točený nealko pívo. Než jsem dokráčel k depu, zaparkovaná Impala 68 . Přijeli jsme za jiným cílem, ale nešlo jí jen tak přejít.

No a pak už to byla přehlídka šikovnosti a posedlosti lepším časem na 1/8 míle. Simsony, eMZety, Čízy a hlavně Jawy v několika úrovních úprav. Možná postupným vývojem dragstera ze všech ve finále zůstane jen motor, nevim jistě. Pro lepší představu nešetřim fotkama. Údajně z těch třiapůlí vyždímou i přes 50k. Časy i pod 10s u těch nejrychlejších jsou výmluvnější hodnotou.

Dráha je na fotkách. Její stav nikoho nedonutil za to tolik netahat:)

 

Posted by Hanz Saturday, May 20, 2017 9:57:00 PM

Tri Power 

Tak nějak by se dal nazvat uplynulý prodloužený víkend. Označení „Tri power“ používal třeba Pontiac, jedná se o dodávku paliva třemi dvoukomorovými karburátory, ladit bych to snad ani nechtěl……Moje představa, že jdou všechny najednou byla asi mylná, normálně to jelo na ten prostřední a při plný zátěži se přidaly i ty krajní….

      A právě takovým systémem mohl být vybaven Pontiac GTO, který byl snad celkem ve třech kusech k vidění na první ze tří víkendových akcí – otevření muzea v Lužné. Se dvěma GTO přijeli návštěvníci a jeden byl součástí expozice, která se nyní skládá ze tří (zase trojka) hal. Tuším, že to tam pánové brzy řádně rozšíří, místa mají dost. Považuju za pozoruhodné, že drtivá většina exponátů je verze Cabrio, snad 80-90 % vozů . Byla to fajn akce s proměnlivým počasím, slušnou účastí a spoustou amerik, jakož i trucků made in USA

     Další dvě akcičky proběhly kousek od sebe, nejprve sraz traktorů veteránů v Libochovickém parku, následně pak přejezd do Žabovřesk na slavnostní otevření muzea motorek Simson. Zde měli taky dobrý klobásy, zlepšilo se počasí, přišlo nečekané množství diváků a sjela se všehochuť strojů.

Tohle vše doplnily Honzovy i moje těžké nohy na pedálech plynů našich V8, týpek v cyklodresu, kterej šahal i šteloval všechny stroje, borec co bavil jízdou po zadním na Simsonu a na odjezd jsem dostal zdrcující otázku: To je třílitr?

A pár fotek....je vidět že fotit tam nejezdíme laugh

 

Posted by Sat Tuesday, May 2, 2017 5:52:00 PM

PF 2017 

Louise Chevrolet

Přejeme tímto všem Streetrodderům, motoristům srdcařům, všem čtenářům a blízkým, pohodové svátky, štěstí v sezoně 2017 a zejména pevné zdraví.

 

Louise Chevrolet, původem Švýcar, snad proto ten kříž ve znaku Chevyho....

Tento pán byl velký motorista, závodník, konstruktér, podnikatel......

také velký sympaťák řekl bych........

I jemu se občas nezadařilo, ale hlavní je, nepodělat se z toho a třeba se vyfotit....samozřejmě onlajn na fejsbuk a instagram


 

Posted by Sat Wednesday, December 14, 2016 3:18:00 PM

Adventní čas 

Harley Davidson and Marlboro man

Rozsvěcuji dnes třetí svíci, ale nejspíš my Streetroddeři máme veškerý advent u zádele, což jasně dokazuje den včerejší. Evidentně nás více zajímá kvalita svíci v motoru a advent jsme nahradili  tzv"advance timing", vysvětlím dále.

Rozebíraje včera opět svoje SBCčko, nyní jsou dole palice, napsal jsem stejnou SMS ve znění "stavíš se?" na dvě adresy - Vendik a Hanz z Rce. Na základě toho jsme se setkali tady na dvorku v Lovo a neplánovaně z toho byl malý motosraz. Hanz dorazil poprvé na HD a jel to tentokrát déle než na pérošovi, musím potvrdit, že to klouzalo, holt je čas zimní. Takže jsme si trochu ohřejvali pracky u mohutného Véčka z USA. Vytáh jsem i monstrum, který před pár lety začlo vznikat právě na základě HD 48 ovšem z dílů Jawa a Čína. Vzniklo pár pamětihodných foteček a naše snahy se přesunuly zpátky do teplých dílen, například v podvečer k Vencoj, kde jsme po menší rozborce a úpravě palivového systému zas vskřísili V8 327 a tam právě došlo na to nastavení předstihu jak jsem psal výše.

Honzo, tebe teprv řádná sezona na HD čeká, vím že jezdíš vopatrně, ale jak řikaly naše mámy "pokud z toho spadneš, tak ti ještě přidám".smiley

Rovněž od tebe očekávám na dalších sprintech první pořádnej čas, tím myslím pod 15, nejlépe pod 14laugh

 

Nejdřív je tréning, pak teprv polibek tvůj......znáte to? (Jirka Korn)

trénuje se i v Lovo, zatím s imitací přilby

tyhle dva týpky moc neserte.....

Posted by Sat Sunday, December 11, 2016 11:04:00 AM

Tažení na Prahu 

spanilá jízda

Oproti loňsku, kdy náš klub vyslal od „mekáče“ na metropoli dva povozy, to bylo letos celkem 1500 koní s pěti povozy a více než 30 litrů objemu ukrytých ve 40 válcích. Spanilá jízda klubu SR slušně obohatila svými exempláři tradiční, vystavovatelský US sraz v Letňanech, poslední pěknou akci roku. Zvyšující se počet černých trikotů s pneumatikou na zádech neunikl pozornosti ostatních účastníků a některým způsobil mírnou nervozitu…….A to je jen začátek…..

Vencovo Camino se líbilo dle očekávání velice a bylo odměněno  2.místem v kategorii let šedesátých, podle mnohých tomuto desetiletí na srazu kralovalo. Líbilo se až tak, že vyhrálo cenu už napřed za rok 2017 na Sychrově, jezdit tam ani nemusíš Vendiku.

Počasí opět vyšlo až neuvěřitelně, opálil jsem se, od zítřka a novým týdnem počínaje nám ukáže podzim zač je toho loket. Se změnou počasí souvisí i přechod na zimní pneumatiky, o což se pokusil Hanz s Rivierou. Chápu, že je svědomitým řidičem, chce být připraven na zimu a snažil se naprotektorovat  pneumatiku na zimní vzorek, jen je proboha lepší to dělat v servisu, ne za jízdy.

Při psaní poslouchám jedním uchem zprávy, policie ČR prý dnes odpoledne na D8 v době kdy jsme se vraceli z Letňan naměřili objekt pohybující se rychlostí kolem 200km/h, příslušník v reportáži vypověděl, že nemá ponětí, o co se jednalo, ale prý to vypadalo jako hnědá loď…..Co dodat, je to blázen.

Dnešní vydařenou a pohodovou sobotu dokresluje pár foteček pod textem.

 

Ráno před Americkou osvěžovnou

Už letěj je to tady!!!!!!

Nejlepší "tejl" je "bouttejl"

Vencovi trochu kapal chladič, ale nic velkýho........je na to vybavenej

STREETRODDERS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Na co ty amíci nepřídou, hladký běhoun s měkkou směsí do rychla, boční vzorek pro skvělou přilnavost ve sněhu a odvod vody.

V bělobokém provedení tahle guma stojí ranec.....

Kompletní krásná fotogalerie zde

Posted by Sat Saturday, October 1, 2016 8:54:00 PM

Centrum dění - Teplá  

Odvykací kůra

Jací by jsme to byli motoristé, kdybychom nechali Rivieru v novém prostředí samotnou? I když se zjevně měla a bude mít dobře, přeci jen to pro ní musel být šok, po tolika letech plavby po krásných, širokých, rovných silnicích přijede do našeho marasmu, navíc přitom potkává podivná, chatrná vozítka se zběsile se třesoucími drobnými agregáty s objemy téměř rovnající se jedinému válci Big Blocku.

Přijeli jsme tedy za ní dvěma stroji též od GM, dát pozdrav a nabídnout krátkou projížďku na znamení, že tu není sama a nedaleko od ní v garážích čekají na projížďku auta podobných velikostí, bez plastových nárazníků a především se správným počtem válců motoru.

Rychle zapadající slunce nám okrouhalo program na kratší okruh a stihli jsme pořídit i  několik prvních společných fotek, bez času na nějaké aranžmá.  Nevím proč mě to napadlo, ale těm autům je společně 130 let, průměrné stáří tedy přes 43 let………

Dle hesla "důvěřuj, ale prověřuj" jsme Buicka kontrolně přeměřili metremlaugh, jestli se náhodou po cestě nesrazil a zdá se být všechno v pořádku, mimochodem právě tenhle jediný ročník Riviery je nejdelší ze všech, plných 5,674 mm. Pak už tma padala rychle, král silnic se ještě pochlubil úžasně osvětlenou lodní zádí a pro tento večer jsme vyklidili náves. Jelikož Honza je nakažen stejným virem V8, věřím, že se rád stal dalším Streetrodderem, kterým už stejně dávno byl, nejspíš i dříve než my. Znamená to pro něj snad jen trochu více spáleného benzínu při společných vyjížďkách a možná i více vypitého kafe wink. Za Rivieru v klubu jsme moc rádi, máme to zatím dost rozmanité, co kus, to trochu něco jiného……a taky naše kolona už nebude vypadat jako mafiánský pohřeb.

Posted by Sat Tuesday, September 13, 2016 8:13:00 PM

11.září 

Král silnic - Buick Riviera "Boat Tail"

Stejně tak jako před lety v zemi našich přátellaugh –Americe, bylo 11.září naprostým šokem. Země se otřásla v základech a svět už nikdy nebyl jako dřív. Na výročí toho dne se dnes stalo něco stejně významného, jen v dobrém slova smyslu. ……

Ať mi nikdo neříká, že my motoristé- srdcaři nejsme duchem propojeni.  Dnes, jako každý víkend jsme šli se ženou a kočárem s miminem na procházku po Teplé….jenže dneska vůbec po prvý mě to táhlo na druhou stranu než chodíme. Nevím co to bylo, nedokážu to vysvětlit, ale stalo se. Tušil jsem to.

Nejednou kolem projelo auto s podválem  vezoucím stroj, na jehož popis budu potřebovat pár řádek.

Byl to král silnic – Buick Riviera 1973 oblíbená verze Boat Tail.

 

A co je neuvěřitelné, je v dokonalém stavu, původní lak, zřejmě garážovaný, korozi jsme nenalezli i když jsme se pod ním plazili. Jedná se o vůz posledního majitele, který o něj pečoval a do poslední chvíle s ním jezdil do práce. Ano je dovezen z USA. A tentokrát to nebyla jen pohádka, ale fakt, vůz nemá za jízdy vůbec žádný problém, vše funguje na jedničku, z místa bych se vydal na cestu kolem světa.

Samostatná kapitola je motor, je to obří 455, to tedy každý nemá….šlape jako hodinky, nic neklepe, neteče, nekouří, dá se u něj šeptat a slyšíme se. Jeho volnoběh by se svou pravidelností chodu dal poslouchat hodinu, je to taková jistota ,jako skála stojící za vámi a to jak si motor s autem pohrává je plavba, nikoli jízda. Je to skutečná Amerika,  mám na Chevym všude ty polyuretany a jízdní projev je bohužel už jinde i když zase dává mnohem větší jistotu a stabilitu. Tahle Riviera má snad všechno původní  a chová se tak jak má, takže pluje, houpe se laugh při ťuknutí na brzdu i přidání plynu. V super stavu jsou rámečky světel, chromy a spousta věcí,detailů, které se třeba už sehnat nedají, nebo jsou druhovýroba mizerné kvality. Na 44 let neuvěřitelné, dokonce přijel s plnou nádrží Amerického benzinu a my jako správní magoři samozřejmě čichali vůni dálek.laugh

 

Její přešťastný majitel je Honza Bačík, dlouho jsem neviděl někoho tak v euforii(už ani nejí,nespí), sám jsem myslel chvíli, že dostanu infarkt, fakt jme to oba tak prožívali, myslím, že se to ale dá pochopit.laugh Další přítěží pro můj kardiovaskulární systém bylo, když Honza jen tak řekl  „jedeš“. Vůbec mě to nenapadlo a nečekal jsem to. Krom toho co už jsem popisoval, byl dalším průvodním jevem naší jízdy šok pro ostatní účastníky silničního provozu. Bez váhání prudce strhávali řízení ke stranám silnice a do škarp. Riviera je skutečně hodně široká……..a taky dlouhá přes 5.5m!!!!!!! A co jsem ještě neviděl, kočka přecházející silnici svůj záměr v půli stornovala a vrátila se, na krále silnic by jí ani 9 životů nestačilo.

 

Na závěr předesílám, že Honza Bačík může v následujícím týdnu v podvečer očekávat výpravu mužů v černém, jedná se o dva černé Chevrolety magorů ze Streetrodders. Bude mu nabídnuto členství v Klubu SR, nikoli jen proto, že má ode dneška zase auto, ale proto jaký je to nadšenec  pro věc, srdcař a kolega US motorista. Hodinu po příjezdu už volal našemu všeobecně známému oblíbenému a nejmenovanému testačnímu komisaři, kvůli papírům….Myslím že dneska Honza jen tak neusnelaughlaughlaugh

Jeho dnešní přírůstek do rodiny mu ze srdce přeji a gratuluji k vynikající koupi!!! Sám jsem Rivieru dlouho chtěl, je to skutečně již ikonický stroj, takový, jaký už nikdy vyroben nebude. Díky, že jsem u toho dnes mohl být, budu si to pamatovat, bylo to 11.září 2016.

 

šťastnej chlap.....a JEHO obří Riviera :-)

Fotky Riviery vznikly opět náhodou na točně v Sutomi, kam rád jezdím fotit auta již od nepaměti, tahle je z roku 2001 (11.září?)wink

 

Posted by Sat Sunday, September 11, 2016 7:44:00 PM

Pohodové sprinty v okurkové sezóně 

Letošním sprintům vládlo téměř ideální počasí, vítr vyjímečně po směru závodu. I když ideální.......to je dle mě teplota trati 40, vzduchu 5, bezvětří a to nejspíš nenastanesmiley. Trať letos potřebovala trochu více péče kvůli značným dešťům a aktivní zemědělské činnosti.

Měl jsem těsně před akcí dojem, že nás tam bude tak pět a půl, podstatná většina lidí odřekla kvůli dovoleným, nakonec to bylo zase moc pěkný řekl bych. A je to zejména díky stálým závodníkům - srdcařům, nakonec je pak úplně jedno kolik aut přijede, děkujeme jim. Někteří jedinci pak zajeli skoro 20 časů, takže ani všechno v tabulce není, jen to zásadní, naměřili jsme celkem přes 150 časů.... Například jeden nejmenovaný pán s červeným vozem, trochu mám dojem jestli u něj nedochází k transformaci z okruhů na sprint?laugh Časomíra fungovala zatím nejlíp co pamatuji, drobnou komplikaci způsobil jen hlodavec s noční aktivitou snažící se odtáhnout měděný kabel (za měď dávaj furt dost) a dále místní přízrak - vůz na uhlí, který na chvilku oslepil časomíru a zadělal trať mazutem? Nevím o žádné zásadní technické poruše, je to skvělé, protože auta dostávají skutečně záhul, téměř nikdo z nás je nešetřil.

Naše díky patří každoročně každému, kdo čímkoli přispěl či přiložil ruku k dílu a je těch lidí stále více.....je to dobrýsmiley

Ještě jednou díky

 

A nyní pod textem je první odkaz na fotogalerii, dále pak tabulka s "dragtajmy", věřím že fotek a videí se sejde mnohem více.

Galerie od Honzy

Video od Gulyho

Galerie od DailyDrivera

Umělecká galerie od KAFKAs FRIEND

 

 

Posted by Sat Sunday, August 7, 2016 4:52:00 PM

Už je to jasně daný........ 

1st Drag Racing Club ČR vyhlašuje 6.ročník tradičního Brňanského sprintu - 6.8.2016

Komu by snad chyběly doplňující informace:  - takže opět Panenský Týnec a osvědčená trať

                                                                                   - začneme mezi 9-10h dopolední, 6.8.2016

                                                                                   - časomíra klasicky s přesností tisíciny

                                                                                   - už klasické posezení a něco k snědku

                                                                                   

 

Startovní listina:

1. Chevy Caprice 383 Tajfun

2. Chevy El Camino 66!!! 327/350hp The Rock Crusher !!!!

3. Mini 1,3 nebo PéRod 250 alkohol dragster

4. Chevy Tahoe 323/270hp  The Hauler

5. Chevy Caprice  STW 88/305  Daily Driver

6. Stanovo tajemství (buď Firebird nebo zase něco divnýho)

7. Robert - Camaro '79

8. Tom - Camaro 199? + Ford Sierra Cossworth 4x4

9. Zapadočeši (81 Firebird, 69 Corvette... +-)

10. Zdeněk - Camaro 79 nebo Monte Carlo 79

11. Eidiho okruhové Rko + kolega se Škodou 136

12. KAFKAsFRIEND - Dodge Magnum R/T 5.7 Hemi 2008

 

Posted by Sat Thursday, July 14, 2016 6:37:00 PM
Page 7 of 10 << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>

Co je tu nového?

  1. News > BS 14 dne 3.srpna v Týnci !!!!!

    S dnešním dnem přišla vynikající zpráva. Totiž.....14.BS budou zase v Panenském Týnci. Zdejší dráha v kombinaci se zázemím je pro nás takřka nenahraditelná. Budeme se tedy moc těšit a věřit, že se nám zase po nějaké době sejde dobrý termín se skvělým počasím. Původně náhradní sprinty v...