Chevrolet Corvette Stingray 1976 

žijem jenom jednou

 

 

Takže to vypadá klucí, na další přírůstek a projekt  do Streetrodders  od GM. Corvettu jsem obdivoval a uctíval od dětství a to že by někdy mohla stát v mojí garáži bylo nepředstavitelný.  Samozřejmě to spustila ta práce na tý žlutý Vette. Trochu jsem pak zabřed do inzerátů, nedalo se toho nechat až to dopadlo takhle. Pomohl tomu i současný stav ve světě, jsem si jist, že není na co čekat, jde to všechno rychle do prdele. Takže slovo dalo slovo a vyrazili jsme s Hanzem do Polska, celková trasa byla asi 1300-1400km. Osud se nám snažil házet klacky pod nohy ve formě celníků, který nás sebrali a vobrali, dále třeba tažný vozidlo padalo do nouzáku a vůbec se začalo docela srát. Navíc ta debilní virová situace, takže to bylo takový trochu na vodě. Ale s dobrým koncem. Dík Hanzi!!!

       Něco k auťáku. Je to 76 v manuálu, je to originál a tak nějak těsně před smrtí. Takovýmu stavu nedokážu odolat. Chytá to, jede to, brzdí to, svítí to. Samozřejmě je na ní hodně práce, což jsem si nemyslel, ale chybělo mi to. Ještě nevím  jak to dopadne, mám v kebuli pár scénářů, uvidí se. Démona jsem pořídil taky na díly a nakonec se to trochu zvrtlo. Tohle snad nijak extrémně nedopadne, jako zvyšovat výkon se bude, to je snad jasný, ale tak nějak přiměřeně. Je to sice taky amerika, přesto je to zase něco úplně jinýho a řekl bych silně návykovýho . Včera jsem vyndal stropní panely, takže už se do ní vejdu.

     Někde v hloubi jsem tušil, že si ještě jednou auto dám, tak nejspíš už fakt poslední, na sprinty nebude, ale pod 15s to musí dávat. Chtěl jsem manuál, možná mi to poleze krkem, ale ten pocit řízení bude maximální.  Rovněž bych rád měl jedno auto s normálním bublavým volnoběhem, takže to s vačkama nebudu přehánět, zkrátka auto na stáří laugh. Je tam všechno nejspíš původní, takže hodně opotřebený, ale origo štítky ,tzv. matching numbers“devil, nebo původní návod v koženým kaslíku mile překvapí.

    Nyní se stroj nachází kde? Stroj se nachází v Roudnici nad Labem, kde počká na úpravy ve stodole a lepší počasí. Pak jsem přesvědčen, že dojde na převoz po vlastní ose. Samozřejmě to žádný Český papíry nemá, ale na ty to nejezdí. Věřím, že by to mohlo dojet samo, každopádně bez doprovodu a nějakýho křoví to nepude.  Takže kochejme se nálezovým stavem…….

 

 

Takhle jsme jí s Hanzem viděli z auta po příjezdu po prvý a byl jsem ve vteřině rozhodnut. Muselo by tam bejt něco zásadního špatně a to se ještě uvidí možnálaugh

A tady už byla naše

Nemůžu si odpustit, za stav D1 by někdo potřeboval nakopat do vajec, Korvetě se omlouvám, ta koukala.....ale držela se jako klíště.

Lidi pochopitelně čuměli a mysleli si něco o Ferrari. Nikdo s nich netušil co to bude zase stát krve a potulaugh

Takhle nám Polský celníci vysvětlovali mimo jiné, že s podválem se nejede 130 nýbrž 80. Ale musim říct, že dělali jen co museli,

vyfotila nás nějaká brána nebo co. Kdekoliv jinde by nás za ty přestupky zařízli víc, ve fašistickém Německu by to byl možná vzhledem

k momentální situaci konec cesty.

Posted by Sat Sunday, January 24, 2021 5:11:00 PM

Odcizený dragster 

Hrozný, snad jim zčernaj ruce. Motorka byla letos u nás na sprintech. Šupáci jsou všude, třeba něco potkáte v inzerci.. 

https://budejcka.drbna.cz/krimi/29683-policie-patra-po-specialne-upravenem-motocyklu-zmizel-z-garazi-na-jihu-cech.html

 

https://www.policie.cz/clanek/kradez-motorky-na-sprinty.aspx

Posted by Hanz Monday, December 28, 2020 8:41:00 PM

PF 2021 

 

 

Co nejvíc vysokooktanového benzínu prohnaného karburátorem a taky to zdravíčko přeje v dalším roce klub STREETRODDERS !

Věřím, že to v létě na sprintech zase pořádně rozjedem.

Jinou tématiku PFka jste asi letos čekat nemohli.....


 

Posted by Sat Wednesday, December 23, 2020 11:26:00 AM

Stingray 

 

Úplně slyším kolegu Hanze jak říká „budeš psát článek? To je na článek“ Píšu článek teda!!!!

Předesílám, že to nebude skromný. Takže tedy při služebních povinnostech jsem se dal do řeči s jejím současným majitelem, v té době ji ještě neměl. Při každé pravidelné návštěvě se naše tématika více soustřeďovala vlastně pak už jenom na ameriky. Z něho vylezlo, že jich pár má, nově pořídil předmět tohoto článku – Stingraye 1974. Po další návštěvě řekl, že se to nějak nedaří zprovoznit a seřídit, na což jsem mu malinko neskromně odvětil, že neznám nikoho lepšího než sebe. Pak už měl děj rychlý spád, jel jsem se na ní podívat, pár hodin pokusů a můj závěr zněl, že repase origo karburátoru Quadrajet se nepovedla. Ještě mi bylo řečeno, že nikdo nevěděl co s tím, tohle jak slyším, nemůžu si pomoct.

         Za pár dní jsem domluvil přes souseda zapůjčení garáže u nás ve dvoře, chtěl jsem na to mít klid a jak je dnes moderní říkat „pořádně si to užít“. Majitel mi nechal volnou ruku, sáhl jsem tedy po osvědčených komponentech Edelbrock, což se i nabízelo v kombinaci s již nainstalovanými víky hlav.

      Práce šla dobře, bavilo mě to,záleželo mi na tom a snažil jsem se nemyslet na stín pochybnosti, jestli je to fakt tím co myslím a není třeba špatně rozvoďák, protože předtím si to dělalo  co chtělo, seřídit to nešlo.

Když se pak blížil okamžik startu, je to pro mě vždy stresující, dva loky kořalky to trochu otupily.

Napřed jsem si natlačil karburátor palivem a teprve pak připojil rozdělovač, chytla okamžitě, po mírných prvních korekcích karburace a zapalování začal konečně dunět ten sebevědomý osmiválec, po mírném ohřátí předvedl  perfektní  pravidelný volnoběh, to už jsem si dost oddechl.  Další odměnou bylo otevření světel, což Stingray udělá pouze když má podtlak z běžícího motoru, paráda….

Je to verze L48, tedy základní motor s papírovými 195 koňmi, ale i tak dokázal s rozhašeným nastavením v mžiku řádně urvat obě 255mm pneu, je vybaven samosvorem  a manuálem.  Papírový výkon nevypadá , ale přišlo mi, že to pojede dost.  Nyní  přes 200 koníků mít bude.

Jsem moc rád a je mi ctí, že jsem mohl pracovat na legendě a mojí modle. Kdysi za komoušů jsem se vracel domů do paneláku a před Sarajevo přijel vlasatý borec v kožené bundě v C3 černé. On i auto na mě působilo jak z jiného světa, on byl vyvrhel a určitě ho komouši brzo zavřeli, Corvette mezi naším tehdejším vozovým parkem…..no to se nedá slovy popsat. Teď mě napadá, bylo to asi chvíli před revolucí, že to auto mohlo bejt celkem nový. No pro mě zážitek na celej život……a teď se můžu v něčem takovým rejpat. Znepokojivý je snad jen to, že se do toho nevejdu. Hlavu mám opřenou o strop, ano jde sundat (strop ne hlava). V teniskách je to o trochu lepší, ale nic moc.

Po přihlášení a nutném dalším papírovém zlu bych na jaře Stingraye rád uvítal a konečně řádně projel v rámci dalšího seřízení. Věřím, že ho také uvidíte.

 

Takhle to vypadalo.....a možná i hůř než vypadalo se to chovalo

A takhle to je nyní.....

Původní filtr vzduchu se tam nevejde, každé lepší než origo sání je vyšší a u Corvetty jde pod haupnou o milimetry

Filtr na obrázku je provizorní už jsem objednal nějaký hodně placatý, snad se vejde.

Originální sání s karburátorem i po uvolnění nešlo ven, myslel jsem že tam za něco drží, omyl, je tak děsně těžké.

Sání EDL a karbec k sobě pasují bez redukční podložky, navíc jsem se zbavil nesmyslů jako EGR už v té době kvůli emisím montovaný.

 

Posted by Sat Thursday, December 17, 2020 7:29:00 PM

Setkání na ke konci roku v PT? 

 

 

Zdar kluci,

vznáším zde dotaz, zda by někdo přišel na pár frťanů, kus žvance a pokec do tý Teplý posraný.  Já bych nerad aby to bylo jako loni ve stylu Axl Rose......( na několik svých koncertů nepřišel).

Nemáme toho moc, ale jen to co si vezmeme.laugh 

Je to na Vás, já můžu  kdykoli,  jen 24. je mi to takový trochu blbý.....

Tak se prosím vyjádřete dole v diskusi

 

 


 

Posted by Sat Saturday, November 28, 2020 11:25:00 AM

Řekni mi čím jezdíš a já ti řeknu kdo jsi 

tvrďák Joe

 

K politice se vyjadřovat nechci, vypadá to ale, že idiota Donalda se my Američani zbavíme. Sice budeme ochuzeni o spoustu dalších zábavných debilních a šílených výroků ve stylu shazování atomovky na hurikán a mnoho dalších......Možná nás místo toho bude bavit Joe svojí počínající senilitou, který sice vyhrál, ale třeba už neví co a kde.laugh. V každém případě si u mě významně šplhnul po shlédnutí tohoto článku:

 

https://www.autorevue.cz/joe-biden-auta-prezident-usa-chevrolet-corvette-stingray

 

Ano napadlo mě, i to může být propaganda......Snažím se věřit, že v tom bude spíš srdce motoristy, jakým tvrďák Joe asi fakt bude. Jeho Vette je skutečně možná ta vůbec nejlepší a pekelně rychlá, líbí se mi jak to hned urval a pěkně povozil Jaye Lena což je další totální petrolhead. A co se mi líbí nejvíc jak tvrdí : „Tajná služba mě nepustí za volant. Vlastně nemůžu řídit vůbec nic. Je to jediná věc, kterou na této práci nesnáším. No vážně,“

Věřím mu to. A věřím i tomu, že mi tenhle člověk bude bližší než Donald honosící se okázalými limuzínami a sporťáky.....

Takže Joeovi přeji hodně štěstí a zdraví v úřadě a snad se dočká i řízení své brutální Vette.

 

 

Nejoddanějším Američanem u mě zůstává Homer, jak začne vykřikovat USA,USA,USA!!!! válim se smíchy.

 

 

 

Posted by Sat Saturday, November 7, 2020 8:59:00 AM

BS 10 výsledky 

 

Je to každý rok stejné, jubilejní 10. ročník BS se velice vydařil, což mi hlava nebere, protože už jen statisticky vzato, nemůže být stále dobře. U nás je zatím čím dál lépe. Musíme se pochválit, přemýšlel jsem o tom, zda letos při většině zrušených akcí, vůbec někdo pořádal tak komplexně dobrou moto akci jako se vydařila nám…..?

      Díky samozřejmě patří vám všem, co jste dorazili a tvoříte atmosféru dění, vážíme si toho, bohužel těžko lze poděkovat všem jednotlivcům, tak letos vypíchnu účast hasičského sboru Brozany nebo motodragsterů z různých koutů Čech. Pěkných momentů bylo mnoho, těžko všechno zaznamenat, popsat, zhodnotit…….

     Těší nás tu a tam příchozí chvála, jako třeba na kvalitu trati a přilnavost startu, či třeba přítomnost ledničky laugh. Vše zatím zvládáme sotva v počtu co na jedné ruce napočítáte, díky zaslouží i Káťa u časomíry, v tom vedru obzvláště náročná šichta. Letos se sešlo lidí, možná zatím nejvíce, měl jsem pocit, že to už začíná být na soukromou akci chvílemi trochu nepřehledné, zvětšovat se prozatím neplánujeme, rádi bychom zachovali jistou komornost a po 10. ročnících drze píši „tradici“.

     Jak se říká „nic není staršího než včerejší den“, přesto věřím, že z hromady zážitků budeme chvilku žít. Pod textem nám je budou připomínat, fotky, videa a samozřejmě tabulka s časy.....

 Odkazy jsou v komentářích....

 

Posted by Sat Sunday, August 9, 2020 7:01:00 PM

BS 10 klepou na dveře 

Testovací den 2

Je to 8.8. 2020 !

Tak a teď už jsem si docela jist, že naše sprinty neohrozí hovadina, která letos měla a ještě bude mít dopad snad na vše, nechci ten název už ani slyšet, natož psát.  Nikdy jí nikdo neviděl……jako manželku inspektora Colomba, ten o ní taky furt mluvil.

       Včera jsme s klukama ze SR byli na trati v Týnci letos poprvé, mívám ve zvyku se tam stavit při služebních cestách kolem, jak už jsem naznačil, letiště bylo přes dva měsíce zavřené.

 

      Tím se testování Démona přesunulo až skoro do poloviny roku, přičemž se zvyšovaly moje obavy, zda s další úpravou stihnu ještě něco udělat, kdyby se nezadařilo, na ladění moc času a prostoru není.      Naštěstí včera auto fungovalo bezvadně, avizované zvýšení výkonu je znát a věřím, že když se sejdou okolnosti, může to pod 12s proletět.

     Pod textem je pár foteček a video jako návnada na 10.BS, protože je to za pár týdnů…..jinými slovy, to už je teď ty vole.

    Oba Honzové a Michale, díky za fajn den a pomoc při testování, bez vás by to prostě nebylo.

 

  Prima den se spoustou rasistického a fekálního humoru....

Výkoooooon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Sílu motoru se pneumatiky ani moc nesnažily přenést.....

Na což doplatily totální devastací, myslím že takhle rychle to nestihl ani Jeremy Clarkson....

Netestovali jsme sami, zatím co my jsme už balili, tihle nahrávali mapu!!!!!!!!!!!!!

 

 

Meteorologové předpovídali, že v odpoledních hodinách se může místy vytvářet nízká oblačnost a trefili se !!!!

Jak to ty chlapy dělaj........

https://youtu.be/…cmg

 

 

 

 

 

 

 

Posted by Sat Sunday, May 31, 2020 5:05:00 PM

Master silnic 

Oil Master !!!!

Zase jsem byl náhodou v garáži, když mi přišla esemeska od Hanze "Jsi doma?" ,odepsal jsem "jo", nedalo mi to a psal jsem dál "proč ?", odpověděl " přijedu".  Došlo mi, že zas něco pořídil, představoval jsem si nějakýho Buicka či Oldsmobila, zvědav jsem mu šel naproti ven ze dvora s ušima bedlivě nastraženýma a naladěnýma na zvuk V8.  Tohle jsem ale nečekal, přisvištěl na Jawě 350/362 Californian Oil Master z roku 1972. Jedná se kvalitní renovaci při použití originálních dílů, některé povrchy jsou řekl bych lepší než když to vyjelo z továrny, to jsou holt ty technologie dneska.....Barevná kombinace mě zasáhla, to je moje, červená-černá-chromy. Tento stroj na silnicích jen tak nepotkáme, byl vyroben primárně pro vývoz v různých verzích do USA, Itálie a všude možně. Zajímavostí a odlišností bylo oddělené mazání motoru "Oil Master" což znamenalo, že do nádrže se lil čistý benzín a olej si to přidávalo v poměru samo. Američana těžko donutíne míchat si směs oleje a benzínu v poměru pokoutně v garáži. Mašina má 22 koní, což bylo v její době hodně a je to dost i na dnešní debilní uspěchanou dobu. No dobrá, jsem morem Jawa taky postiženej, vyrůstal jsem v tom, nemůžu za to.

Dobrým zvykem se stalo, přivítat ji mezi námi projížďkou s pokrevními bratry značky, což znamenalo kouřmo po silničkách v naší domovině.

Mě se to líbilo moc a přikládám pár foteček.

 

 

Chromy nádrže jsou neuvěřitelné....

Do politiky se neserem, ale vlastenci jsme.

 

Posted by Sat Sunday, May 17, 2020 5:56:00 PM

Přílišná skromnost 

vlastně to u něj ani nepřekvapí. Možná jen díky načasování jiného projektu se mi v Žalhosticích dostal do ruky časák Octane. I když jde o můj příspěvek naštěstí nemusím zdlouhavě potit článek na téma El Camino. Napsal ho profík a nafotil další. Od Veny mám zelenou ke zveřejnění, ale s jednou podmínkou. Poděkovat Františku Vahalovi za to, jak se jim to vydařilo. 

 

Moje obavy z porušení duševního vlastnictví mě nutí zveřejnit pouze titulku. Více tedy u vašeho dealera tiskovin nebo osobně. 

 

 

 
Posted by Hanz Thursday, April 30, 2020 7:25:00 PM
Page 3 of 10 << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>

Co je tu nového?

  1. News > BS 14 dne 3.srpna v Týnci !!!!!

    S dnešním dnem přišla vynikající zpráva. Totiž.....14.BS budou zase v Panenském Týnci. Zdejší dráha v kombinaci se zázemím je pro nás takřka nenahraditelná. Budeme se tedy moc těšit a věřit, že se nám zase po nějaké době sejde dobrý termín se skvělým počasím. Původně náhradní sprinty v...