A je to tady vole..... 

1 st Drag Racing club ČR Streetrodders oznamuje termín letošních sprintů s číslem 12 !!!

 

A kde že? Panenský Týnec a to sice trošinku později a netradičně 10.září 2022

 

 

 Ani se mi nechce rozebírat události a jednání kolem pořádání letošních sprintů, co je důležitý, momentálně to vypadá, že budem zase tam, kde to známe a cejtíme se dobře.

       Se stejným pocitem jistoty jsem dnes vyrazil na inspekční cestu do Týnce, kousek před cílem mi bylo divný, že docela houstne  provoz a litoval jsem několik blbečků, kteří viditelně poskakovali po silnici ve svých přetvrzelých Golfech, kladl jsem si otázku "co dělají poldové v neděli dopo kousek před Týncem schovaní za křovím? Odpověď jsem dostal krátce na to po  vyjetí na náhorní planinu, kde už je vidět na dráhy. Auta a přidružený ancábl byl všude, já myslím, že to bylo snad 1000 aut z nichž 98% stálo za hovno, (vězte pohledem radikálního člena SR) ,navíc to tam všude smrdělo kyselým pachem spálené nafty......ano něco je špatně, o to víc jsem rád za tu naší malinkou akci. YES, byl to tuning a jakýsi pofidérní sprinty, s účastí několika hlídek fízlů, což mi nedělá dobře a prosím vás, bylo tam i několik kolotočů.......To bohužel mít nebudeme....

     Podstatné je, že "naše" dráha je zatím v pořádku, vzadu někdo něco kopal, ale to nás neohrozí. Obtáhl jsem tedy značky startu a cíle a uvažuji o zlepšení trakce na startu, poač to prostě ještě nebylo ono. Letos jeden z členů SR - startovní komisař na sebe přibalil funkci požárního preventisty, hasiče a bezpečnostního technika. Na statické akci pro laiky v Trmicích ukázal umění bleskurychlého zásahu, můžeme být tedy všichni klidní, tak to jsme klidní. A ještě jsem se dnes v Týnci dozveděl, že Vette je prej nějakej Ford.

Takže přátelé, snad už budeme potřebovat jen trošku slušného počasíčka a mohlo by to zase klapnout co?

 

 

vole hrůza......

Nekecám, kolotoče a další pouťový atrakce.....možná by vám tam i někde něco vykérovali

pár slušněch aut jsem tam zahlíd....

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Posted by Sat Tuesday, May 10, 2022 6:43:00 PM

Driftující kozorožec (Driftus ibex) 

A je to tady zase. Opět ta fauna, která provází snad každý můj příspěvek.

 

Tentokrát jsme se štábem zavítali do Brozan nad Ohří. Lokalita víceméně známá stále dokáže překvapit.

Na fotkách je k vidění Driftující kozoroh. Moc pěkná hračka s detaily jinde neviděnými. Ve Vojtovo dílně se zhmotňují bláznivé nápady nejen od půllitru.

Jede to, vodšťuch solidní, bez plastovejch bačkor zatím moc nezatáčí. Ale už jsou na cestě..

Posted by Hanz Tuesday, April 26, 2022 9:35:00 PM

Změna je život 

 

Osobně tohle rčení nesnáším, protože to většinou znamená průser. Vo co de? Jelikož letiště v Týnci spadá pod stát, ministerstvo z pofiderních důvodů zakázalo podružné akce na letišti. Obejít se to legálně nedá, věřte mi, dělali jsme  co jsme mohli, teď to zkrátka nejde, možná se něco začátkem léta změní, nemá smysl  to rozvádět. Je to pro nás slušnej zásek a těžko jsme to vstřebávali.

 

Takže…..začali jsme akutní hon na dostupná letiště v okolí a věřte, že moc vhodných letišť s pevným povrchem není.  Vyfiltrovali jsme letiště v Droužkovicích, které jsme dnes s Ing  Hanzem navštívili na inspekci. Je to sympatické místo s výhledem na Krušnohoří, výborně dostupné, autobahn je hned vedle.

Kde že to je? No přeci hned před Chomutovem, když pojedete od Loun.

Nic a nikdo není v rušivém dosahu, kvalita povrchu, tentokráte asfaltu docela ujde. Možná to bude  horší než v Týnci obzvláště se obávám trakce na rozjezdu, možná to ani nepůjde řádně nalepit, ale rozhodně se o to pokusíme. A teď jedno mínus. Letiště má celé cca 560 metrů, takže velmi málo na dojezd. Nejsou v okolí žádné stromy, škarpy a v podstatě i když se to neubrzdí maximálně budeme pokračovat do pole. Dělali jsme ostrý test s Opelem Astra 1.6 inline four,  ten vyvine v cíli tak 125km/h což je bída a dá se to ubrzdit s přehledem. Úplně jiná situace bude v monstru řítícím se pod plynem 190-200 km/h což je přes 50m/s. Konkrétně s Démonem byl problém ho zastavit i v Týnci, takže fakt nevím nevím.  V Týnci byl dojezd  465m s tím, že se to dalo švihnout na konci vlevo a pokračovat……často jsem měl pocit že je to málo.

V možnostech je vyhlásit to letos na 1/8, což se jezdí ve státech běžně.

Hojně existují kalkulátory a převodníky časů 1/8 na ¼, ale je to prostě už takový mrzutý.

Takže momentálně to vypadá na Droužkovice, termín upřesníme, samozřejmě se může ještě vyvrbit něco jinýho. Kdyby to bylo v Droužkovicích, jasně, už to bude prostě jiný, uděláme všechno proto aby to bylo jinak - dobrý. A k tomu potřebujeme Vás. Osobně můžu přispět jen stejnym xychtem, stejnema kecama a vezmu tam zas ty samý káry. Uvidíme kluci, dneska to zkrátka vypadá tak jak jsem popsal.

 

Chci věřit tomu, že se tam jednou zase vrátíme.

 

Přinesli jsme ducha Streetrodders do Droužkovic......vítr rval slova vod huby

S nostalgií koukám na stopu Streetrodders na gůglu, je to start v Týnci...

A ukázka takový převodní tabulky 1/8 - 1/4 ale k tomu snad nedojde......

 

Posted by Sat Sunday, February 6, 2022 1:28:00 PM

Věnujme hlučnou vzpomínku loňskému zrušenému ročníku 

...a doufejme v ročník 2022...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Já tam do toho Hoknhajmu zajedu!

Posted by Hanz Monday, January 17, 2022 7:31:00 PM

PF 2022 

 

A jedno pěkné video.....

https://youtu.be/c4-oyBnknHk

Posted by Sat Thursday, December 16, 2021 1:07:00 PM

Tak kdy? 

 

Vznáším tímto dotaz zda letos před Vánoci opět uspořádáme večerní neúčelné posezení s kapkou jídla a alkoholu.

Do diskusí dejte prosím vědět Vaše představy, nechť je můžeme sladit.

 

Posted by Sat Thursday, November 18, 2021 2:16:00 PM

BS 11 

Zdravím účastníky letošních BS11, je to bohužel za námi, zase to uteklo. Letos opět stejně skvělé jako vždy, poděkování patří všem co na tom mají svůj podíl.  Díky za skvělé fotky zachycující tento den.

Na další fotky a videa najdete odkazy v komentářích, nebo se je budu snažit přidávat pod tento text. Níže je obligátní tabulka s výsledky a dovoluji si vypíchnout jednu fotku, dala by se mnoha způsoby vtipně okomentovat.

Za rok se budem těšit!!!!

 

 

 

 

 

Posted by Sat Friday, July 16, 2021 6:26:00 PM

Soby, losi, medvědi a Impala  

Rozhodně sem se od teď nezaměřil na divoký zvířata. Na druhou stranu posledních několik týdnů byla slušná divočina. 

 

Pojedu do Finska, nejedu do Finska. Pojedu do Finska, nejedu do Finska. Jedu do Švédska! 

 

Povedlo se mi najít skvělý auto a dostatečně si ho před cestou pojistit, takže se do Švédska jelo bez většího váhání. Petr, který předtím snášel to dvojnásobný zrušení neváhal. Kývnul na cestu i potřetí. 

Cesta sama o sobě byla zážitek. Né, že bych snad nikdy nebyl za hranicema. Jenomže tohle bylo s trajektem v době kdy pravidla překročení hranic hlavouni mění rychleji než to stíhám a chci sledovat. 

Švédsko si budu pamatovat hlavně jako lesy a jezera. Člověka tam nepotkáš, ale medvěda, soba, losa a sněžnej skůtr skoro všude. Aspoň podle značek, my totiž viděli prdlajs. 

Nejdřív je to nádhera. Po několika hodinách to sklouzne k monotónnosti. Po 1000 kilometrech už dost vopruz. Vzdálenosti ukrutný, silnice jsou rovný a zcela prázdný. Ameriky u baráků docela hojně k vidění.

Po náloži kilometrů jsme dorazili do Värmonu po devátý večer. První shledání se Sturem, jeho fajn rodinou a mojí Impalou. Byla to neskutečná úleva hned na první pohled. První jízda kdy mi to zdechlo asi 6x už na dvoře je možná vyplašila. Až před půlnocí jsem zjistil, že tady se nestmívá. Naštěstí mě na tenhle fakt upozornil Petr. Hostitelé by mi to ve svý slušnosti neřekli a čekali až si doprohlídnu. Nedočkali by se. 

Pěkně si to sedlo, nic nebyl problém a ještě mi přibalili něco navrch. Úterý ráno jsem si to fakt užíval a jezdil po okolí už ve svým. 

Cestou zpátky ještě nevyhnutelně kontrola jakmile jsme najeli na německej asfalt. Trochu mi cuchali nervy, ale nic nenašli. Jen tahali čas. Jugendpolizei si udělal fotku Impaly na fejs a pustili nás.

Posted by Hanz Monday, May 31, 2021 12:56:00 PM

Kdyby náhodou už nic nebylo….tak dneska bylo 

středisko amerik Teplá u Třebenic

Nepřízeň osudu posledních dnů  mě přivedla do bodu, kdy přesně cejtím co musím udělat, k tomu absťák po V8, prostě něco musím províst. Korvetu jsem neviděl skoro měsíc a už jsem pomalu zapomínal, kolik radosti umí dávat.  Takže se silnými abstinenčními příznaky jsem  nějak přidělal SPZ (díky Venco), origo emblémy Stingray a ještě jsem vyrval sytič, ten mi sral.  Natočil jsem to, chvíli poťukal akorát přijel Hanz a šli jsme na to. Ne že bych se tím chlubil, ale tentokráte to bylo dost ilegální, vzhledem k situaci, stavu auta a tak. Navíc to nebylo nějaký kolem baráku, ale řádná jízda cca 15-20km i přes Roudnici. Pak už jsem měl trochu bobky kvůli fízlům, přece jen by se jízda v tom teď vysvětlovala dost blbě, nechtěl jsem dál pokoušt štěstí.

        Nevim proč, ale zas tak mě jízda nepřekvapila,  je to asi takový jak jsem si představoval. Dá se s tím docela normálně lítat, řídit se to musí docela dost, pár much tam je, těším se na ně. Vzhledem k tomu co má Vette za sebou jede skvěle. Takže přidávám pár foteček a videí, ještě jí trochu projedu a pak mám v plánu jí rozebrat a trochu poladit.

       Zdá se že v počtech amerik na obyvatele vede v ČR patrně Teplá u Třebenic, protože Hazs po delším hledání náklaďáčku pořídil krásnou Fordku F-100 z roku 66. Je to zachovalá klasika, nějaká ta práce se na ní najde, do níž se Honza vrhl fakt s vervou.  Těším se, až se pak někde zas náhodně potkáme na silnici - Ford vs Vette,  stejně jako se nám to celkem často stává Caprice vs Riviera.  To pak má člověk chvilku pocit svobody a že svět ještě není úplně v prdeli, bohužel už nejsíš definitivně je.

       Abych nekončil úplně negativně, znáte nějaký vtipy na značku Ford?laugh

 

https://youtu.be/…2Fk

 

https://youtu.be/…OBY

 

https://youtu.be/…DrI

 

 

 

Posted by Sat Saturday, March 20, 2021 2:20:00 PM

Letos to zase pořádně roztočíme....drahouškové 

 

 

 

              1 st Drag Racing club ČR oznamuje termín letošních sprintů

                                                               7.8.2021

 

Posted by Sat Monday, February 8, 2021 6:58:00 PM
Page 2 of 10 << < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>

Co je tu nového?

  1. News > BS 14 dne 3.srpna v Týnci !!!!!

    S dnešním dnem přišla vynikající zpráva. Totiž.....14.BS budou zase v Panenském Týnci. Zdejší dráha v kombinaci se zázemím je pro nás takřka nenahraditelná. Budeme se tedy moc těšit a věřit, že se nám zase po nějaké době sejde dobrý termín se skvělým počasím. Původně náhradní sprinty v...